Geniet jij van een koud biertje op een warme zomerdag? Waarom probeer je niet je eigen te maken? Kies een bierbrouw pakket en kom erachter hoe eenvoudig het is om de perfecte bier te maken in slechts drie eenvoudige stappen.

Stap 1: Selecteer een recept op Brouwpunt.nl

Stap 2: Bereid je brouwdag goed voor en brouw het bier volgens de stappen uit de brouw instructie.

Stap 3: Voeg de gist toe en fermenteer gedurende 1-2 weken.   Drinken, genieten!

Maar om eerlijk te zijn, het hele proces is niet zo eenvoudig omdat er veel meer te weten valt over het maken van bier met een bierbrouw pakket.

Waarom wordt een bierbrouw pakket gebruikt?

Thuis je eigen bier brouwen kan voor iedereen een lonende hobby zijn. Het is ook een perfect cadeau voor vrienden en familie. Je kunt genieten van het proces dat betrokken is bij het brouwen van bier, maar ook trots zijn op het feit dat je je eigen aangepaste bierrecept hebt gemaakt.

Vind de beste bierbrouw pakket  leveranciers

Veel factoren spelen een rol bij het kiezen van de perfecte brouwkit voor persoonlijk gebruik of om cadeau te doen. Voordat u begint met winkelen, is het het beste om enkele dingen te weten over verschillende soorten bierbrouwkits. Er zijn drie belangrijke elementen waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van een kit:

1: Kies uw recept (5 liter)

Bedenk eerst wat voor soort bier je wilt maken. Elk van onze recepten kan worden gemaakt met behulp van de apparatuur en ingrediënten in de brouwkits, maar sommige variëteiten hebben mogelijk extra apparatuur of ingrediënten nodig om het proces te voltooien. Onze klassieke Belgische bierrecepten bevatten een zeer eenvoudige, duidelijke lijst met ingrediënten, waardoor ze een van de beste bierbrouw kits voor beginners zijn.

2: Kies uw apparatuur

Ten tweede, denk na over wat voor soort brouwapparatuur je wilt gebruiken. Een basisbrouwpakket bevat een brouwpot en fermentatie-emmer met een deksel en een luchtsluis. U moet ook andere apparatuur afzonderlijk aanschaffen als u ervoor kiest om deze toe te voegen aan uw bierbereidingsproces.

3: Kies je bierstijl

De derde factor om te overwegen is het type bier dat je wilt maken. We hebben 6 bierstijlen beschikbaar, variërend van Duitse weizen tot een Belgische Quadrupel

Je kan misschien ook genieten van: