Verse kruiden zijn een geweldige toevoeging voor veel heerlijke kipgerechten. Maar als je geen verse kruiden hebt, zijn gedroogde kruiden in de meeste gevallen een goede vervanger.

Veel van de gebruikelijke keukenkruiden passen goed bij kip, omdat het een milde smaak heeft. Welke kruiden het lekkerst zijn, hangt af van het soort keuken dat u kookt.

Je kunt creatief zijn met het kruiden van je kip en verschillende combinaties van kruiden proberen, maar het is belangrijk om kruiden te kiezen die bij elkaar passen. Onze lijst hieronder bevat aanbevelingen voor kruiden die goed bij elkaar passen, en andere smaken om het kruid bij te gebruiken.

Basilicum

Dit populaire kruid past uitstekend bij Italiaanse of mediterrane gerechten. Het heeft een sterke peperachtige, muntachtige smaak en wordt vaak gebruikt in Italiaanse en Griekse gerechten. Pesto op basis van verse basilicum past uitstekend bij kip en is waarschijnlijk de enige smaakmaker die je nodig hebt om een heerlijk kipgerecht te maken. Op dezelfde manier kunt u een eenvoudige maar zeer smakelijke kruidenkruiding voor uw kip maken door basilicum, zout en zwarte peper te gebruiken. Basilicum gaat goed samen met: marjolein, munt en citrussmaken.

Laurierbladeren

Laurierbladeren hebben een heerlijke aromatische, bijna houtachtige smaak. De smaak is vrij subtiel, maar geeft een recept een diepere smaak die je met andere kruiden gewoon niet kunt bereiken. Voeg een paar hele laurierblaadjes toe aan soepen, stoofschotels of sauzen – vergeet niet ze uit je gerecht te verwijderen voordat je het serveert! Laurier gaat goed samen met marjolein, oregano, peterselie en tijm.

Tip: Natural Spices – Kruiden en specerijen

Cilantro

Dit verse kruid wordt in veel Aziatische keukens gebruikt en is ook lekker in Mexicaans eten. Cilantro gaat goed samen met chili en met limoen, dus probeer het toe te voegen aan elk gerecht dat deze ingrediënten gebruikt. Ook goed te combineren met: peterselie, munt, bieslook en basilicum.

Dille

Verse dilleblaadjes (ook wel dillekruid genoemd) hebben een milde, pittige smaak. Dille doet het goed in sauzen en soepen. Voeg aan het einde van de kooktijd toe om de smaak vers te houden. Goed te combineren met basilicum, koriander, citroen, peterselie en dragon.

Marjolein

Dit kruid heeft een houtachtige citrussmaak. Het is verwant aan oregano, maar heeft een zoetere smaak. Verse marjolein moet tegen het einde van de kooktijd aan een gerecht worden toegevoegd om de delicate smaak te behouden. Past goed bij: basilicum, oregano en peterselie.

Oregano

Oregano heeft eenzelfde smaakprofiel als basilicum, maar met een mildere smaak. Dit kruid is heerlijk bij kip in alle Italiaanse of Mediterrane gerechten. Het gaat goed samen met basilicum, knoflook, citroen en peper.

Rozemarijn

Dit kruid heeft een houtachtige smaak die goed past bij gebraden kip of gegrilde kip. Het heeft een vrij sterke smaak, en moet dus spaarzaam worden gebruikt en zorgvuldig worden gecombineerd met smaken die het aanvullen. Verwijder verse rozemarijnblaadjes en hak ze fijn voor gebruik, of voeg een hele lente toe aan uw gerechten (vergeet niet ze te verwijderen voor het serveren). Goed te combineren met tijm, knoflook en peterselie.

Je kan misschien ook genieten van: