Bagel met gerookte zalm en avocado, een heerlijk recept als je op zoekt bent naar inspiratie voor een lunch. Dit recept is eenvoudig te maken en ook nog eens bijzonder lekker. In deze blog lees je precies hoe je deze makkelijke en snelle maaltijd zelf kunt maken.  Extra van genieten door er een heerlijk beleg op te doen: de combinatie van onder anderen gerookte zalm, avocado en smeerkaas maakt het verfrissend. Wees niet bang dat je na een bagel nog grote trek hebt, want de avocado is een goede en gezonde vuller!

Super gezonde lunch

Een bagel met zalm en avocado is niet alleen hartstikke lekker, het is ook heel gezond. Zalm is bijvoorbeeld rijk aan omega 3, Vitamine B, en rijk aan eiwitten. Avocado’s hebben ook uitstekende voedingswaarden. Ze zitten bomvol vitamines, mineralen en zijn erg rijk aan vezels. Door deze combinatie weet je dus niet alleen dat je een heel lekkere lunch maakt, het is ook nog eens heel erg gezond! En je krijgt er er echt een goed vol gevoel van zodat je daarna niet zo snel naar andere snacks grijpt.

Bagel met gerookte zalm, hoe maak je het?

Om jouw eigen bagel te maken heb je niet veel nodig. Hieronder vind je de belangrijkste ingrediënten. Eventueel kan je zelf nog een beetje rucola of sla toevoegen wanneer je dat lekker vindt. Houd je niet zo van zelf eten maken? Laat dan eenvoudig een gezonde maaltijd bezorgen in Brugge, Antwerpen, Luik of een van de andere Belgische steden!

 • een bagel
 • gerookte zalm
 • gedroogde of verse dille
 • roomkaas (eventueel ook lactosevrij beschikbaar)
 • halve avocado
 • druppeltjes citroensap
 • een halve rode ui in ringen gesneden

Wat moet ik doen?

 1. Besmeer als eerste de bagel met roomkaas.
 2. Vervolgens snijd je de avocado in plakjes en leg je deze vervolgens op bagel.
 3. Leg er wat plakken gerookte zalm op.
 4. Snijd daarnaast de rode ui in halve ringen en verdeel deze over de gerookte zalm op je bagel.
 5. Druppel er wat citroensap overheen.
 6. Ten slotte strooi je er wat dille overheen.

Je kan misschien ook genieten van: